U bent hier

Studeren in Utrecht

De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Utrecht heeft diverse Hogescholen en (als enige stad twee!) Universiteiten die tientallen HBO en WO studies aanbieden. Ook kun je in Utrecht makkelijk de overstap van MBO naar HBO maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Utrechtse studentenverenigingen?

Universiteiten in Utrecht

Ga je studeren aan de Universiteit van Utrecht (UU)? Dit is een van de meest kwalitatieve universiteiten van Nederland waar je talloze opleidingen, masters en schakelprogramma's kunt volgen. Vind hier alle relevante info over de UU.

Hogescholen in Utrecht

Ben je van plan om een HBO studie in Utrecht te gaan volgen? Je kunt terecht bij een van de hogescholen in Utrecht met een diverse keuze aan opleidingen, schakelprogramma's en minors kunt volgen. Welke HBO studie in Utrecht kies jij?

Studentenverenigingen in Utrecht

Utrecht heeft een ruim aanbod aan studentenverenigingen, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen of religieuze verenigingen. Wil je lid worden van een vereniging? Bekijk dan hier welke vereniging het beste bij jou past.

UIT week

Je studententijd in Utrecht wordt ingeluid met de Utrechtse Introductieweek Tijd (UIT). Tijdens deze 5 dagen leer je Utrecht kennen. Mooie feestjes, medestudenten en kennis maken met studentenverenigingen in Utrecht staat centraal.

Waarom studeren in Utrecht?

Ben je er nog niet uit in welke stad je gaat studeren? Je wilt de perfecte stad uitkiezen, want je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven. Misschien is Utrecht de studentenstad voor jou. Waarom studeren in Utrecht?

van MBO naar HBO

Ben je in het bezit van een niveau 3 of 4 diploma van het MBO en denk je erover om door te studeren? Dan moet je dat zeker gaan doen! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

DUO

DUO faciliteert de financiering en informatie die studenten en onderwijsinstellingen nodig hebben om onderwijs te volgen. Wat moet je weten vanuit DUO tijdens je studie...